Tenniskids - rood/ oranje/ groen

Bij TV 't Woud spelen we aan de hand van Tenniskids (KNLTB). Tenniskids is geheel afgestemd op de leeftijd en mogelijkheden van kinderen. Daardoor leren ze het spel razendsnel spelen. Vier kleuren brengen hun vooruitgang in kaart: blauw, rood, oranje en groen. Bij iedere kleur horen andere leeftijden, baangroottes en balsoorten. De trainer(s) bepalen waar het kind het best in past qua kleur en niveau.

Tenniskids blauw

Blauw is speciaal voor de jongste jeugd. In deze eerte fase maken kinderen van 4 tot 6 jaar kennis met het tennisspel waarbij plezier centraal staat. Op dit moment bieden wij dit niet bij ons op de club aan.

Tenniskids Rood

In Tenniskids Rood maken kinderen van 6 t/m 9 jaar verder kennis met het tennisspel. Ze leren de basisvaardigheden op het gebied van bewegen en coördinatie. Kinderen van 8 en 9 jaar kunnen in rood of oranje spelen, de trainer adviseert of een kind qua niveau eerder of langer in een kleur speelt. Er wordt in rood gespeeld met een zachte rode bal op een minibaan (6×12 meter).

 

Tenniskids Oranje

In de volgende fase van Tenniskids wordt gewerkt aan de verdere ontwikkeling. De kinderen (8 t/m 11 jaar oud) leren nieuwe slagen en technieken die hen helpen om uiteindelijk te kunnen spelen op een grote baan. Er wordt gespeeld op een driekwartbaan (een volledige baan die in de lengte is ingekort tot 18 meter). Er wordt gespeeld met een bal die geschikt is voor het spelen op een driekwartbaan (zachter en lichter dan een gele tennisbal).

 

Tenniskids Groen

In de laatste fase, Tenniskids Groen, bereiden de kinderen zich voor op het ‘hele baan’ tennis. Technieken en tactieken worden verder ontwikkeld, maar ook de atletische vaardigheden. Kinderen die in Groen tennissen zijn in de leeftijd van 10 tot en met 12 jaar oud. In Groen worden de wedstrijden langer en het competitietennis speelt een belangrijke rol. De competitie die bij deze fase hoort heet de Groene competitie. Kinderen die in Groen tennissen spelen met een langzame groene bal op een hele baan.   

 

Voor meer informatie, kijk op deze site.
Bron: tennis.nl