Tennisvereniging ’t Woud vanaf 1 mei rookvrij  

18 april 2024


Tennisvereniging ’t Woud in Nibbixwoud is vanaf 1 mei 2024 rookvrij. Hiermee sluit de vereniging aan bij de ambitie van NOC*NSF en de sportbonden: in 2025 alle sportclubs en sportevenementen rookvrij. Sporten is gezond, terwijl (mee)roken schadelijk is voor de gezondheid. Roken en sport passen niet bij elkaar. Veel kinderen brengen een groot deel van hun vrije tijd door op ons sportterrein. Daarom vragen wij aan iedereen die op het sportterrein komt voortaan het terrein rookvrij te houden om kinderen het goede voorbeeld te geven. Hiermee wil tennisvereniging ’t Woud kinderen beschermen tegen de verleiding van roken en het schadelijke meeroken. Daarnaast bieden we graag iedereen een gezonde sportomgeving.  

Wat verandert er bij tennisvereniging ’t Woud? Iedereen is en blijft welkom op ons sportterrein, ook rokers! Wel vragen wij rokers om buiten het terrein én uit het zicht te roken. Dit geldt ook voor het roken van e-sigaretten en aanverwante producten. De aanlooproute en entree en plekken binnen ons sportterrein, zoals langs de lijn en het terras zijn rookvrij.  

Zien roken, doet roken Als kinderen anderen zien roken lijkt dat normaal en misschien zelfs aantrekkelijk. Zeker als zij mensen zien roken naar wie zij opkijken zoals andere sporters, trainers en ouders. Voorzitter Dennis Draijer: “Sporten en roken passen niet bij elkaar. Een rookvrije en gezonde omgeving om te sporten is fijn voor iedereen en een goed voorbeeld voor de kinderen.” Een rookvrij sportterrein draagt bij aan de beweging ‘Op weg naar een Rookvrije Generatie’ en een gezonde sportomgeving voor iedereen.   

Nieuwscategorieën