ZONNEPANELEN / TV ’t Woud voor een duurzame toekomst

22 februari 2023


ZONNEPANELEN / TV ’t Woud voor een duurzame toekomst

Op donderdag 23 februari start KLAVER GIANT SOLAR SYSTEMS met de 1e fase van de aanleg en installatie van 46 stuks moderne 380Wp mono-kristallijne zonnepanelen. Deze panelen worden geplaatst op een lichtgewicht aluminium onderconstructie op het dak van ons clubgebouw (m.u.v. de luifel aan de voorzijde) waarbij natuurlijk goed gekeken is – samen ook met onze eigen en ervaren onderhoudscommissie – naar de constructie en juiste positionering (i.v.m. technische/goedkeuring). Deze constructie is windtunnel getest onder extreme omstandigheden.

De aanleg is door het bestuur langdurig bestudeerd, in een voorgaande ALV al eerder goedgekeurd en uiteindelijk in samenspraak met en na uitvoerig overleg met verenigingssponsor KLAVER GIANT tot stand gekomen. De installatie is gebaseerd op ons gemiddeld geschat jaarverbruik van 15.000kWh en heeft een totaal vermogen van 17.480Wp. Ook de meterkast zal hiertoe de benodigde aanpassingen en aansluitingen krijgen uiteraard incl. een moderne omvormer (12.000W Growatt). Op het geheel heeft de vereniging 10-12 jaar garantie en het is altijd nog mogelijk om de installatie naar elders te (ver)plaatsen c.q. te verhuizen.

Door deze moderne installatie verwachten we als vereniging stroomkosten neutraal te zijn. Er is berekend dat de investering daardoor over een periode van maximaal 7 jaar zal worden terugverdiend en daarin is in de begroting voorzien. Tevens is onze penningmeester drukdoende om de beschikbare subsidies (o.a. Provincie NH en BOSA) toegewezen te krijgen waarmee de investering zeer waarschijnlijk nog sneller zal zijn verrekend.

In de nabije toekomst kijken we ook naar verdere verduurzaming en besparing bv. middels investeringen in LED verlichting alsook een terugverdienmodel voor teveel opgewekte stroom middels laadpalen. Daarover later meer.

Onze leden zullen verder weinig merken en zelfs geen overlast ervaren. De installatie en samenwerking met KLAVER GIANT wordt de komende weken begeleidt door onze onderhoudscommissie o.l.v. John Renckens en ook Wiggert Haring waarvoor wij hen erg dankbaar zijn. Als alles loopt conform de planning dan is de installatie al afgerond en in werking tijdens het komende Open Toernooi van 4 t/m 12 maart; schrijf je in en komt dat zien!

Laat de zon nu maar gaan schijnen; voor ons tennisplezier én voor de opwekking van stroom voor onze vereniging!

Met vriendelijke groet,
TV ’t Woud | Voorzitter

Dennis Draijer

Nieuwscategorieën